miercuri, 9 aprilie 2014

Bătălia totală a mafiilor de partid şi de stat

Politicienii lu' Peşte! Ponta şi Antonescu - nişte amaruri. Au pornit o ofensivă acum doi ani, ca un boxer gata să-şi facă adversarul KO în prima repriză. Au fost pe aproape, dar adversarul a fost salvat de gong. Şi-a revenit din pumni şi a început să-i altoiască pe cei doi la marea artă. O ţară de proşti, printre care cu (dez)onoare mă prenumăr, i-au ajutat să ducă treaba la capăt. I-au susţinut degeaba. Amarurile tot amaruri! Au luat milioane de voturi în decurs de câteva luni şi, în nici doi ani, s-au şters undeva cu ele.
O uniune de aproape 80 la sută e bătută mărunt zi de zi. Un marinar turnător şi hoţ şi corupt, fără partid în spate, dând în şanţ vechii camarazi care l-au salvat, de unul singur (mă rog!), matelotul îi freacă pe politicienii lu' Peşte de le merg fulgii. După ce au zis că să-i votăm că-i vor veni de hac, acum zic că mai sunt câteva luni până-n noiembrie, şi că atunci vom scăpa de calvar. Proştii! Ponta este un atât de mare politician, că iese la televizor toată ziua-bună ziua să se lupte cu Antonescu, să se joace cu electoratul care-l va vota necondiţionat - crede el -, să posteze pe facebook mesaje de adolescent întârziat. În timpul ăsta marinerul îi arestează baronii unul câte unul. Acum, nu-i vorbă, acolo e locul baronilor îmbogăţiţi peste poate din hoţie la cel mai înalt nivel. Dar, ditamai premierul care, cică, conduce o ţară de 20 de milioane, nu-l poate contracara în niciun fel. Personal, sunt de acord ca baronii PSD să stea la mititica. Dar, de ce un infractor aproape dovedit ca Băsescu să fie deasupra tuturor, în libertate şi ţinând discursuri de fată mare? De ce Anca Boagiu, Elena Udrea, Ioana Băsescu, Radu Berceanu să fie la bal? Pentru că dintre cele două mafii de partid şi de stat învingătoare iese doar a lui Băsescu. Băăă! Deşteptarea!

Dar, de ce mă enervez eu?! Ies în livada din grădină unde cireşii, vişinii, prunii sunt albi de flori. Magnolia îşi scutură petalele mari, violete. Iarba este plină de flori galbene de păpădie. Dacă în Rai există primăvară, eu trăiesc în Raiul de la Curtea de Argeş. Doar că peste parfumul livezii, vine din când în când putoarea politicii de pe Dâmboviţa. Puah!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Oameni buni, dar cand oare veti realiza ca deciziile vin de la partenerii euro-atlantici.
Am intrat in hora lor, deci trebuie sa jucam pe muzica lor, cu pasii lor. Excluse manelele dambovitene! Nu vrem sau nu putem - o luam cu bata peste picioare!
Asta dincolo de orice opinie politica. Sanatate!

Augustin spunea...

Sigur că aşa e.
Ceea ce nu exclude bătăliile interne, unde unul îi bate pe toţi; cu sau fără voie de la Poliţia euro-atlantică.
E ca la începutul anilor '50. Din Cel mai iubit dintre pământeni aflam că grupul Ana-Luca-Teohari a fost înlăturat cu aprobarea generalissimului Stalin.
Acum?!

Anonim spunea...

N-am nici în crin şi nici în mânecă cu politica, de-aia m-aş fi bucurat să aud o părere despre Tovarăşa Ana şi nenorocul care ne-a păscut de a nu o avea conducător reformator, aşa cum ne deplânge pensionarul usr la 3o de ani şi acum posibil nobelizat
pentru vitriolarea lui Eliade, învinuit pentru a fi cauza legionară care a făcut din Ana ceea ce a fost, tânărul cu umerii fragezi apăsaţi de povara pensionării la 30 de ani se preface a nu şti că situaţia stă exact invers, adică Eliade fiind efectul al cauzei Ana! Pare-se că e la modă răstălmăcirea, cu cât eşti mai abil să scoţi alb din negru cu atât devii mai norman! Ce contează că din ce spui cam nimic nu rimează cu NORMAL!