miercuri, 2 aprilie 2014

De ce ţipi, mă salariatule?!

Orice s-ar zice, instituţia preşedintelui (da, cu p mic!) României a evoluat. Nimic nu stă pe loc! În 1992, după cum se ştie, preşedintele Iliescu l-a luat de piept la Constanţa pe ziaristul vehement şi l-a apostrofat: "De ce strigi, măi animalule?!"

Aseară, butonând eu telecomanda într-o pauză de snooker de la Open-ul chinezesc, dau peste preşedintele (altfel ilegitim) Traian Băsescu care se încăpăţâna să nu răspundă întrebării jurnalistei de la Antena 3. "Doamna salariat, îi zicea el, nu ţipaţi!" Mititica aia nu ţipa, ea punea o întrebare. Dar, domnul de la Cotroceni o apostrofa că e salariatul lui Voiculescu. N-am înţeles nimic. Eu ştiam că salariatul este un om care primeşte un salariu pentru munca efectuată sub un contract cu angajatorul. În 2010, când dl. acesta coleric pe nume Traian Băsescu ne-a tăiat salariile, a zis că-l taie şi pe-al lui. Deci, şi el este salariat, la stat, e adevărat. Acum, sigur că Dan Voiculescu este un ticălos şi probabil un angajator rău şi hoţ, dar parcă nici angajatorul Stat nu e mai breaz! De asemenea, accept că Antenele sunt nişte televiziuni infecte din mai multe motive: unele că sunt politizate, altele că sunt tabloidizate, dar pe lângă nişte redactori vehemenţi, demenţi şi ticăloşi, sunt şi zeci de...salariaţi absolut oneşti. După cum, iar cred că şi la Cotroceni preşedintele actual este un infect din n motive: că e ticălos, beţiv, grobian, mitocan; dar aici sunt şi salariaţi decenţi care-şi fac treaba cu onestitate sub conducerea unui căpcăun.

Aşa a evoluat instituţia preşedintelui României - de la "De ce strigi, măi animalule?! la "De ce ţipi, măi salariatule?!" Halal evoluţie!

Un comentariu:

Anonim spunea...

He-he-he, ce vremuri erau pe timpul lui "mai animalule !", doar alde mazare, ziaristul mai stie!