luni, 6 iulie 2015

Grecia, pe mine să nu contezi!

        Ca de obicei, când se întâmplă ceva important, se găsesc analiștii și experții în orice care să-și dea cu presupusul. Este situația Greciei din zilele noastre. Nu știu la Atena, centrul democrației, dar la noi este o inflație de analiști. Sunt doi-trei specialiști în macroeconomie mondială pe metrul pătrat. Ceva de speriat.
        Grecii nu au decât să citească ziarele românești, să se uite la televizor la Monica Tatoiu și Miron Cozma , pe facebook și pe forumuri și vor alege soluția care li se pare la îndemână. Eu spun Greciei atât: pe mine să nu conteze, că nu mă pricep neam.

       Tot ce-am reținut e că pe greci i-a întrebat cineva dacă vor austeritate, dacă vor să li se taie salariile și pensiile ca peste 50 de ani să le fie bine. Au fost întrebați și au răspuns că nu. Bravo lor! La noi, bag mâna-n foc că peste un an se va repeta anul 2010 și nu ne va întreba doamna (?!) Alina Gorghiu ce vrem. Va ieși la televizor de-a dreapta tătucului ei Iohannis și ne va spune că țara e în criză etc. etc. Scenariul cunoscut.

Niciun comentariu: