joi, 31 martie 2016

Rotația cadrelor pe stil nou

      Să observăm că rotația cadrelor nu s-a încheiat odată cu comunismul. O etapă nouă începe în aceste zile. Pariul meu este că de mâine, 1 aprilie, și până la Paști, 1 mai, 50 de primari de municipii și orașe vor fi chemați la DNA, reținuți, propuși pentru arestare etc. Pentru fapte din 2006, 2010, de la campania din 2012, de la referendumul din 2012, de la prezidențialele din 2014 etc. Vor fi foarte mulți și primari de comune, dar ăștia nici nu contează în pariul meu. Vor fi vizați, desigur, cei de la anumite partide și mai ales cei care au șanse maxime să fie realeși. E, cum spuneam, un fel de rotație a cadrelor care nu se mai face cu ordin de la Comitetul Central al PCR, ci după o listă atent întocmită la vârful DNA. De mâine să începem numărătoarea.

6 comentarii:

Iosif spunea...



Puteti trece pe lista la

Nr. 1 - Primarul de la Curtea de Arges

n-am inteles insa
daca in acest caz
E vorba de saritul din tei in pula
sau din pula-n tei

Popa spunea...


Din Colectia Formule Ludice pe stil nou:

« Îţi place să fii mîngîiată?
Să fii atinsă ?
Să fii pipăită?
Să fii încinsă?
Îţi place să simţi respiraţia celuilalt lîngă urechea ta?
Sau poate pe gît ori pe faţă?
Îţi place să încerci poziţii noi?
Să începi rece şi să sfîrşeşti fierbinte şi transpirată?

D N A ... cu noi fanteziile tale devin realitate.
Încearcă-ne!...
30 de zile alături de noi... la un preţ ce sfidează concurenţa! »

Anonim spunea...

Domn,Doman, se spunea rotirea și nu rotația cadrelor. Ce e cu Dvs, ?

Augustin spunea...

ROTÁȚIE rotații, s. f. 1. Mișcare în jurul unui punct fix sau al unei axe, în cursul căreia fiecare punct al corpului care se mișcă rămâne la distanță constantă de punctul fix sau de axa respectivă. ♦ Mișcare de rotire a unui corp ceresc în jurul axei sale sau în jurul altui corp ceresc. Perioadă de rotație = interval de timp în care un corp ceresc execută o rotație completă în jurul axei sale. 2. Schimb alternativ de persoane sau de echipe efectuat în cursul unei activități pentru a asigura continuitatea muncii. ◊ Loc. adv. Prin rotație = cu schimbul, revenind pe rând. 3. Alternare sau succesiune metodică a culturilor agricole în timp, pe aceiași teren, în cadrul unui asolament, stabilite în funcție de caracteristicile plantelor agricole, pentru a obține recolte mari și a menține fertilitatea solului. ♦ (În sintagma) Rotația capitalului = circuitul fondurilor de producție în sfera producției și a circulației. Rotația mijloacelor circulante = proces de schimbare succesivă, neîntreruptă a formelor funcționale pe care le îmbracă mijloacele circulante în trecerea lor din sfera producției și a circulației, durata unei rotații fiind cuprinsă între momentul avansării fondurilor sub formă bănească și momentul întoarcerii lor sub aceeași formă, după realizarea mărfurilor produse. – Din fr. rotation, lat. rotatio, germ. Rotation.

Anonim spunea...

Aproape perfect, Domnule Doman. Lipsește doar QED !

Augustin spunea...

Ceauşescu, întâiul economist al ţării | Historia
www.historia.ro/exclusiv_web/general/.../ceau-escu-nt-iul-economist-al-r...
17 apr. 2013 - În 1973 s-a instituit o practică ce-avea să dăinuie până în 1989, numită „rotaţia cadrelor“. Atât în epocă, dar şi ulterior a fost interpretată ca ...