marți, 19 aprilie 2016

Fluxul și refluxul guvernării tehnocrate

       A trecut jumătate din mandatul guvernării tehnocrate handicapate. Într-o posibilă carte gri a guvernării, Dacian Cioloș ar putea raporta cu nedisimulată mândrie ce NU a făcut guvernul acesta. Se poate lua programul de guvernare prezentat în parlament și, la linioară, la fiecare punct din program se pune un NU în față și verbul la trecut și iaca guvernarea-i gata! NU a făcut aia, NU a făcut ailaltă... Acesta a fost fluxul.
      De-acum începe refluxul. Guvernul poate privi în urmă cu nostalgie și să consemneze ce s-ar fi putut face. Tot așa, la linioară, punct cu punct, pas cu pas, vorba tătucului lor cel tăcut de la Cotroceni. Purtătorul ăla de vorbe șchioape, Dan Suciu, ar putea ieși să ne spună ce ar fi putut face guvernul și nu a făcut. Înalții funcționari își vor sfârși la toamnă concediul fără plată, se vor întoarce la Bruxelles și vor raporta cu nedezmințită mândrie unională: Misiune îndeplinită! Nu s-a realizat nimic!
       La mijloc de mandat, nerealizările se marchează cu demisii. Săptămâna trecută a demisionat Ana Costea, ministrul Muncii, după prima epuizantă discuție de câteva ore cu liderii sindicali. Călătorie sprâncenată!
       Cine urmează săptămâna aceasta? Eu am două propuneri. Una ar fi Vlad Alexandrescu de la Cultură, cel de profesie nepot. Cel cu săptămâna și scandalul. Cel care vrea să-i învețe pe scriitori cum să facă revistele literare, care vrea taxă pe lectură, care întreține un scandal la Operă... Sau poate că mai poate aștepta o săptămână, un scandal în plus nu mai contează. În acest caz ar putea demisiona doamna aia bosumflată de la Finanțe care e supărată rău pe noi că nu lucrăm pe doi lei. Ca și cum 200-300 de euro lunar n-ar însemna tot atât.
      Asta e, suntem lămuriți. Guvernul tehnocrat a urcat până la zero, până la genunchiul broaștei. De-acum începe coborâșul. Cine și-a mai făcut vreo iluzie până acum, e momentul să se calmeze. Să punem răul înainte în materie de guvernare tehnocrată și nu vom fi dezamăgiți.

Niciun comentariu: