miercuri, 13 iulie 2016

Analist de pușcărie

      Ne-an pricopsit. Cocoșul ăla jumulit pe supranumele lui Luceafărul huilei, Miron Cozma, merge prin Petroșani ca ultimul anonim. Nimeni nu-l mai ia în seamă. Un pârlit oarecare, par a spune prin atitudinea lor oamenii.
      Ei bine, pletosul e luat în seamă însă de televiziunile din București. Cum intră un demnitar la mititica, el e chemat să-și dea cu presupusul, ca un expert, să ne spună el cam ce-l așteaptă pe noul încarcerat. Mare specialist, vezi bine!
      În aceste zile,scăpătatul Luceafăr în mizerie are de lucru din plin. Se revoltă pușcăriașii din toată țara. Cine să-și dea cu părerea la televiziuni? Desigur, analistul de pușcărie Miron Cozma. Presă de doi bani. Zău că-mi vine să las baltă toate ineresele și să cer azil în Burkina Faso!

2 comentarii:

Şerban Tomşa spunea...

Deștepții de reporteri ni i-au pus în cap pe toți borfașii care conduc azi România. Dacă ar avea o minimă probitate profesională, ei i-ar ignora pe bandiții analfabeți, boborul nu i-ar mai vedea la televizor și nu i-ar mai vota. Dar așa...

Ion Lazu spunea...

Tot aud și aud despre viața grea din pușcăriile țării (oare chiar nu-și amintește nimeni de sălbăticia închisorilor dejiste?!), insistându-se pe faptul că deținuții trăiesc închesuiți, din lipsă acută de spațiu vital... Se propun soluții aberante, mergând până la grațierea în masă a delicvenților...
Eu spun și spun mereu că ar exista o soluție simplă de remediere a deficitului de spațiu. Pur și simplu, să fie puși la muncă acești delicvenți plesnind de sănătate și de energii nefolosite. În incinta închisorilor deja existente să se ridice din temelii noi construcții, altfel proiectate după toate cerințele actuale. Acești concetățeni pot fi puși în situația de a face și lucruri necesare societății. Nu e neapărat nevoie să fie puși la muncă forțată, ci opțional, scăzându-li-se din pedeapsă un număr corespunzător de zile. Să nu ignorăm faptul că un număr semnificativ de oameni în plină formă se află în închisori. Este cu deosebire suspect că niciun for de decizie, dar până la urmă nici un gazetar nu pune această problemă. Să mai spun că sunt cunoscute cazuri celebre de pușcăriași care au săpat fântâni (vezi Râșnovul etc.) sau au ridicat construcții în folosul cetății?
Ion Lazu